Articles relacionats

 • EXPROPIACIONS A VALLCARCA
 • JOSEP Mª FARRÉ. 11.09.2007
 • Es tracta de l’expropiació forçosa dels habitatges que hi ha entre el carrer Mare de Déu del Coll, passatge Farigola, carrer Farigola, Avinguda Vallcarca i carrer Medas, i dels habitatges que hi ha entre els carrers Farigola, Avinguda Vallcarca i carrer Argentera.

   Als llogaters ja els estan fent fora. Als propietaris que no hi viuen els indemnitzaran a preu ruïnós. Als propietaris que hi viuen els donen a canvi un nou habitatge ocupant terreny municipal de zona verda entre Avinguda Vallcarca i Avinguda República Argentina a un preu entre un terça i un 50% més cars que la propietat que els expropien.

  Els habitatges de la zona, per estar afectats fa uns 40 anys per la reestructuració del barri, molts han estat abandonats per ruïnosos, ja que els era impossible fer-n’hi cap arranjament, i han estat assaltats per okupes  que són un important  grup de persones integrats i col·laboradors molt participatius en les activitats del barri.

  La senyora vídua amb una petita pensió s’endeutarà per tota la vida i tindrà que endeutar els hereus per poder allotjar-se en el pis que li ofereixin. Els okupes que no aconsegueixen un sou estable, o es dediquen a activitats culturals, ni tan sols poden accedir a un habitatge protegit, ja que calen ingressos mensuals fixos per damunt dels sous que tenen a l’abast.

  Resultat de tot això: pisos cars, un barri amb un aspecte mes «bonic», carrers més amples i augment del valor cadastral del barri perquè l’Ajuntament pugui cobrar més impostos.

  http://www.20minutos.es/carta/274071/0/

  Anuncios
  Esta entrada fue publicada en Sobre Vallcarca, el barri. Guarda el enlace permanente.

  Responder

  Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

  Logo de WordPress.com

  Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

  Google+ photo

  Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

  Imagen de Twitter

  Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

  Foto de Facebook

  Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

  Conectando a %s